Välkommen till Stockholm Halvmarathon 2015

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september nästa år. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden. Plats för 18 000 löpare.
Information och anmälan >>

Drygt 3 000 anmälda

Trots att det återstår mer än ett halvår till Stockholm Halvmarathon är redan drygt tre tusen löpare anmälda. Den 28 februari hade det kommit in anmälningar från 3 075 löpare till höstens stora halvmara.

Träning i sommar inför Stockholm Halvmarathon

Träna med oss i TSM Running inför halvmaran den 12 september. Vi hjälper dig att bli en bättre löpare samtidigt som vi har roligt under träningspassen. I sommar är du välkommen att träna med oss varje torsdagskväll. Du väljer själv på vilken nivå du vill träna.
Läs mer >>

136 bilder från loppet

Vi hade flera fotografer ute längs med banan, och självklart vid start och mål. Titta på bilderna och återupplev loppet. Bildspelet fylls på vartefter under kvällen den 13 september.
Till bildspelet >>

Glada miner i första och sista DN Stockholm Halvmarathon

Vilken folkfest det blev i lördagens DN Stockholm Halvmarathon.
Täta åskådarled och 13 167 fullföljande av de 13473 startande.
Idel glada miner i målgången, Många som för första gången sprang så långt som 21,1 kilometer på Stockholms gator.
Se videoreportaget på Marathon.se >>

Video som visar loppet från start till mål

Vår videofotograf Micke Sjöblom sprang DN Stockholm Halvmarathon 2014. Se hans video som fångar loppet från start till mål på fem minuter.
Se video >>

Louise Wiker: Beslutsamhet

– Jag tänker så här, vill man hålla sig frisk, stark och orka med det övriga livet, då får man bestämma sig för att jobba för det, skriver landslagslöparen Louise Wiker i sin blogg här på Marathon.se
– Byt tv-tid mot träningstid, turas om med grannen att passa barnen, träna när barnen har aktivitet/träning, utnyttja ev. friskvårdstimme (stå på dig om chefen säger att det inte finns tid, ni vinner båda på att du tränar), träna innan övriga familjen vaknar, ta med löparskorna på tjänsteresan, möjligheterna är oändliga, om du vill!
Läs Louise Wikers blogg >>

Nästan alla klarade halvmaran i fjol

Löparna klarade halvmaran genom Stockholm 2014 bra. 13 473 startade i DN Stockholm Halvmarathon 2014. 13 167 fullföljde det 21,1 km långa loppet under maxtiden två timmar och 45 minuter. Det innebär att hela 97,7 procent av de startande klarade av halvmaran
Här hittar du alla resultaten >>

Ett historiskt lopp

Halvmaratonloppet genom Stockholm heter sedan 2007 Stockholm Halvmarathon. Tävlingen är dock betydligt äldre än så. Loppet har anor från 1920-talet. 1927, samma år som den första Volvo-bilden byggdes och samma år som Charles Lindbergh blev först att flyga non stop över Atlanten, var det premiär för Stockholmsloppet.
Läs mer >>

Inled löparsäsongen på Norra Djurgården 29 mars

Söndagen den 29 mars 2015 avgörs Premiärmilen för nionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.Premiärmilen är officiellt testlopp för ASICS Stockholm Marathon.
Mer information >>